[PLUG] NIC on Linux

रणजित रणजित
Sun Mar 19 03:20:30 PST 2006


> I thought of replying this thread but didn't know anything about either the 
> card you have or FC5 so didn't speak. But your last accusation, citing Sujata 
> as the last source of hardware in pune, is just wrong. 
> 
> May be you are too frustrated with whole thing not working. So take a break. 
> Things will work out.
> 
> root at darkstar:/home/shridhar# lspci|grep -i ethernet
> 00:12.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (rev 78)
> 
> From lcpci -vvv
> 00:12.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (rev 78)
>         Subsystem: ASUSTeK Computer Inc.: Unknown device 80ed
>         Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV+ VGASnoop- ParErr- 
> Stepping- SERR+ FastB2B-
>         Status: Cap+ 66Mhz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- 
> <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
>         Latency: 64 (750ns min, 2000ns max), cache line size 08
>         Interrupt: pin A routed to IRQ 11
>         Region 0: I/O ports at b000 [size=256]
>         Region 1: Memory at fac00000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
>         Capabilities: [40] Power Management version 2
>                 Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA 
> PME(D0+,D1+,D2+,D3hot+,D3cold+)
>                 Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
> 
> root at darkstar:/home/shridhar# lsmod|grep -i via
> i2c_viapro              7572  0
> i2c_core               16528  1 i2c_viapro
> snd_via82xx            22552  1
> gameport               10888  1 snd_via82xx
> snd_ac97_codec         85664  1 snd_via82xx
> snd_pcm                75016  3 snd_pcm_oss,snd_via82xx,snd_ac97_codec
> snd_page_alloc          8200  2 snd_via82xx,snd_pcm
> snd_mpu401_uart         5888  1 snd_via82xx
> snd                    45156  14 
> snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_via82xx,snd_ac97_codec,snd_pcm,snd_timer,snd_mpu401_uart,snd_rawmidi,snd_seq_device
> via_rhine              19332  0
> mii                     4736  1 via_rhine
> 
> Shridhar
I can see that your nic is working.
Can you tell me what make, where bought, how much.
It is a ASUS nic ? Where did you get it ?
I guess Sujata fellow is not going to take back
this D-Link card, esp after taking back the Zebronics.
There should ideally be a HCL on Plug with warnings
about hardware which does not work.
By no means putting the blame on Plug for my troubles.
I will be getting broadband soon and if it only works
on Win all the fun would go out of it.
Thanks for reply.
Ranjit.




More information about the plug-mail mailing list